Жена даде 90 000 лв. на мнима ходжа за разваляне на родово проклятие

Майката на представящата се за гадателка нападна с метла екип на NOVA

Тази седмица в рубриката „По следите“ Вероника Димитрова разказва историята на жена, която твърди, че е дала 90 000 лева на представяща се за ходжа, която обещала, че ще развали родови проклятия.

„Случаят е от град Игнатиево до Варна. Този път има направени парични преводи и смятам, че това може да се докаже”, каза Вероника Димитрова.

По думите ѝ въпросната „ходжа“ е 20-годишна и е признала пред полицията, че е получила около 40-50 хиляди лева от въпросната жена, но като финансова помощ, а не за разваляне на магии.

„Жената, която ми писа, е имала здравословни проблеми. Майка ѝ е била на легло, мъжът ѝ се е отдръпнал, имала е проблеми с децата и в един момент се е озовала в този цикъл, който е продължил шест месеца”, разказа репортерът на NOVA.

„Ходжата” пуска обяви във Facebook и Instagram и твърди, че прави много неща. Нейната жертва обаче никога не я е виждала на живо.

В репортажа си Вероника Димитрова се среща с 20-годишата Малина Минчева, която се представя за ходжа Шерифе, и с майка ѝ. Те отричат обвиненията и дори се стига до агресия – замерят камерата на NOVA и размахват метла, с която заплашват да ударят репортера.

Така наречената ходжа се рекламира в социалните мрежи и сайтовете за обяви, като твърди, че разваля родови проклятия, помага да се отключи каналът на богатствата, връща любими хора, разваля „зло око“ и изгражда огнени защити от магически нападения за цял живот. Работи само онлайн и твърди, че има две секретарки.

Жертвата на Минчева е от София и желае да остане анонимна, защото се страхува. „Бях отчаяна, нищо не вървеше. Майка ми падна и претърпя тежка операция, с мъжа ми се бяхме отдалечили, децата като че ли също имаха някакви проблеми“, казва тя.

По телефона представящата се за ходжа ѝ открила черна магия и родово проклятие и казал, че членовете на семейството били настъпили мъртвешка вода в дома си.

Очаква се Районната прокуратура във Варна да определи наблюдаващ прокурор и да се започне проверка или наказателно производство по случая.