Жена съди зъболекар, направил ѝ е 20 пломби, 8 коронки и 4 корена за пет часа

Тя е била обезобразена, а всичките ѝ зъби са заменени с импланти

Жена от Минесота съди зъболекаря си, твърдейки, че я е оставил обезобразена, след като е извършил твърде много процедури само за едно посещение, съобщава Ню Йорк Пост.

Катлийн Уилсън твърди в своя граждански иск, заведен в четвъртък в окръжния съд на окръг Хенепин, че д-р Кевин Молдрем ѝ е направил осем зъбни коронки, четири коренови канала и 20 пломби за период от пет часа и половина през юли 2020 г.

В резултат на това Уилсън е била обезобразена, което е довело до още посещения и разходи за заболекари.

 

Освен това се твърди, че д-р Молдрем е поставил прекалено много анестезия, а медицинското ѝ досие е фалшифицирано.

Нейният иск е за поне 50 000 долара обезщетение.

Д-р Авръм Голдщайн призна, че д-р Молгрем е бил прав в диагнозата си на 7 юли 2020 г., че „на практика всеки зъб“ в устата на Уилсън е имал кариес, но лечението му е било лошо.

 

„Опитът да се запълни всяка дупка във всеки зъб в устата ѝ с едно посещение е не само антитеза на това, което беше посочено, но и не е хуманно“, каза Голдщайн.

Голдщайн също така твърди, че д-р Молдрем е поставил на Уилсън твърде много анестезия, докато е извършвал интервенциите.

Максималната препоръчителна доза за продължително лечение е 490 милиграма, но зъболекарят почти е удвоил дозата като е поставил  на Уилсън 960 милиграма.

В съдебния иск се посочва, че жената е в крайна сметка е получила подходящо зъболечение от Стоматологичния факултет на Университета на Минесота в продължение на няколко месеца през 2022 г.

Лечението на Уилсъм обаче е довело до премахване на всички нейни зъби и поставяне на импланти.