Жената на убития Мартин Божанов – Нотариуса работи в ГДБОП

Веднъж е била уволнявана, но по-късно обжалва решението в съда и е възстановена

Жената на убития показно Мартин Божанов – Нотариуса работи в ГДБОП. Това потвърди пред медиите главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той уточни, че тя е била уволнена, след което решението е обжалвано в съда. Жената е възстановена на работа, като към момента е служител на ГДБОП, но е в отпуск по майчинство.

Относно самото покушение Коцев беше лаконичен.

Той уточни, че първоначалните действия са приключили. Има и свидетели на деянието, които са ценни за разследването. Предстои да се установи точната посока на оттегляне на стрелеца.

„Несериозно е да говорим за версии. Трябва да съберем информация, която да се анализира и да изградим конструкцията на тези версии“, коментира още главният секретар.

Убийството е извършено в жилищен комплекс в София преди 20 часа на 31 януари.

„Видях майката с децата. Съпругата на господина беше до колата с детето в ръка“, каза един от охранителите в комплекса.

Секунди по-късно пристига и майката на жертвата. Жената изпада в шок, а спешните медици й оказват помощ.

А огледите на мястото продължиха през цялата нощ. По информация на bTV на мястото на престъплението е открита гилза.

Иззети са записите от камерите в района. Разпитани са свидетели. След убийството на мъжа районът беше отцепен. Полиция беше разположена и по входовете и изходите на София, а полицаите проверяваха всички автомобили.

Хора, които живеят в района, описват Мартин Божанов като тих човек.

„Всички сме познати. Говорили сме много пъти. Съвсем нормален човек. Имаше яки коли и мотоциклети. Беше весел и сговорчив“, обясни един живущите в района.

А от Министерството на вътрешните работи коментираха и сигналите за корупция в Президентството. 

Живко Коцев коментира и проверката за това дали са подавани сигнали срещу Президентството. „Има няколко сигнала, информацията по тях е класифицирана. Касае е за деяния като корупция и злоупотреба с власт на лица, свързани с администрацията“, каза Коцев. Сигналите са постъпвали през 2021 и 2022 г.