Жената с детето, залети с бензин: Минаваха много коли, но само един млад мъж ми помогна

33-годишната жена, залята с детето си с бензин от бившия й мъж, разказа за преживения ужас пред bTV. Колата й била в средата на платното, минавали са доста автомобили, но само един млад мъж спрял, за да й помогне.

36-годишният мъж е задържан в петък и обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и подготвяне на убийство на бившата си жена и сина им. Нападението е извършено на 9 февруари сутринта около 7:30 ч., когато тя отива да остави сина си, който е на 2 години и 8 месеца, в детска ясла.

„Бащата на детето ни пресрещна на път за яслата. Отвори вратата на автомобила и извади от пазвата си двулитрово шише със запалителна течност. Мисля, че е примес дизел и бензин. Поля с нея мен и част от детето ни“, разказа младата жена, чиято самоличност не се разкрива от съобръжения за сигурност.

Майката и детето са били в друг автомобил, момченцето е било отзад на детско столче.

„Каза, че ще ни драсне клечката и да изгорим. Не го интересува какво ще му се случи, защото така или иначе има някаква присъда, която трябва да излежи“, спомня си още жената.

Тя слязла от колата и опитала да извади и детето. Бившият ѝ приятел я блъскал и опитвал да свали детето заедно със столчето. През цялото време е държал запалката в ръка.

„В паниката бях спряла по средата на платното. Минаваха адски много хора, много хора отиват да си оставят децата на детска градина, на работа. Единствено един човек спря, аз махах, молих ги да спрат. Не можех да си извадя телефона от джоба. Спря само едно момче, което водеше детето си на детска градина. Отвори си прозореца и попита дали имам нужда от помощ. Казах му само да се обади на 112 – той отиде, закара си детето на градина, после се върна и стоя през цялото време до нас, докато не дойде полицията“, разказа жената.

Агресивният мъж има ограничителна заповед да се вижда с майката и детето. Многократно е упражнявал физическо и психическо насилие над жената.

„Бащата на детето ми ме е удрял много пъти, още като беше и по-малко детето, но тогава не смеех да реагирах. Събрах смелост в един момент и помолих за ограничителна заповед. А той заставаше пред дома ми, хвърляше камъни по прозорците, крещеше. Очевидно има някакви психични отклонения“, казва жената.

Младата майка се страхува за живота си и за този на детето си.

„Сега най-много се страхувам от това какво ще се случи оттук нататък. Дали той ще бъде на свобода, дали аз трябва да се оглеждам постоянно в страх. Щом той е стигнал дотам да направи опит за предумишлено убийство, следващият път може да е фатален“, сподели жената.

Нападателят е в ареста за 72 часа. Районният съд в Сливен се очаква днес да реши днес дали да остави в ареста.

Мъжът, който е от с. Самуилово, наскоро се е завърнал от чужбина. Заповедта, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, е издадена от Районен съд – Сливен на 11 януари т. г. Мъжът няма право да доближава жената и малолетното ѝ дете на разстояние по-малко от 50 метра в жилището и на местата за социален контакт.

Мъжът е осъждан ефективно и е лежал в затвора за кражба, срещу него има висящо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Сега е обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и подготвяне на убийство на бившата си жена и сина им. Едното престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба, а приготовлението за убийство – с до шест години затвор.