Жената, жертва на домашно насилие в Бобов дол, няма да подава жалба срещу мъжа си

Преди години по нейно настояване е поставен отказ за образуване на досъдебно производство

Пореден случай на домашно насилие. 13-годишно дете засне как баща му пребива майка му в Бобов дол. По случая се самосезира полицията.

Жената, жертва на домашно насилие, оправдава напълно съпруга си. Определя случилото се като обикновен семеен скандал.

Според бабата на детето то многократно е търсило нейната помощ заради скандалите и насилието, но дъщеря ѝ и зет ѝ отричали за проблемите.

Вероятно това е провокирало детето да заснеме клипа и да го изпрати на баба си, за да докаже насилието. Получавайки клипа, в момент на афект тя решава да го публикува в социалните мрежи с идеята институциите да се самосезират.

„Причината е, че тя е отказала да отнесе документ на свекъра си и по този повод е възникнал скандал между нея и съпруга ѝ, който е прераснал във физическо насилие. Детето е направило клипа без знанието на майка си и баща си“, обясни Албена Разсолкова, районен прокурор на Кюстендил.

Не е подаден сигнал до районното полицейско управление за този случай.

„През 2019 година съпругата му е подала заявление. По нейно настояване е поставен отказ за образуване на досъдебно производство“, каза Крум Крумов, говорител на Районната прокуратура в Кюстендил. Мъжът беше задържан през вчерашния ден.