Жертва на домашно насилие: Мъжът ми е под домашен арест, но публикува снимки от скрита камера в жилището ми

Четири месеца след подаване на сигнала пострадалата е получила ограничителна заповед

Четири месеца, след като даде гласност за упражнявано над нея домашно насилие от страна на бащата на детето ѝ, 25-годишната Мария Русчева от Бургас получи решение за ограничителна заповед. В края на ноември миналата година младата жена застана пред камерата на NOVA от болничната стая, за да разкаже за побоя, нанесен ѝ пред очите на 4-годишното им дете. Tогава тя каза, че била заплашвана с пистолет.

Ограничителната заповед е издадена за 18 месеца, от които три са приспаднати. За детето са дадени три месеца. Обвиняемият в момента е под домашен арест, каза Русчева в ефира на „Здравей, България“.

„Той продължава да ме тормози, но чрез други хора и през социалните мрежи. Качват се лични мои снимки от скрита камера в дома ни. По този начин се опитва да ме унижи като жена и майка”, каза Русчева. И допълва, че се страхува и за себе си, и за детето си.

„Получих подкрепа от институциите. От „Закрила на детето” веднага оказаха помощ. Посещаваме психолог. Детето в момента се чувства добре, много е спокоен”, добавя пострадалата.

Тя споделя, че е дала гласност на случая, когато чашата преляла. „Когато видях целия ужас в очите на детето ми и предвид страданието, което изпитах, трябваше да направя нещо, защото това щеше да продължава”, казва Мария.