Getty Images

Жестокото убийство на съпруг в София: Една от задържаните жени от 30 г. работи в МВнР

За бащинство върху второто дете в семейството освен покойния мъж претендирал и бивш депутат

Майка и дъщеря бяха задържани след жестокото убийство на 44-годишен мъж в София. Тази вечер съдът реши съпругата на жертвата да бъде с гривна под домашен арест, а майка й – остава задържана.

Четири дни след убийството жените са обвинени за смъртта на мъжа. В съда запазват мълчание.

Съдебното заседание се провете при закрити врата по искане на тримата адвокати на жените. По думите им тъщата на мъжа работи в Министреството на външните работи от 30 години и е обществена личност.

44-годишния мъж е отишъл до адреса, на който живеят двете жени. Най-вероятно са се скарали за попечителството на децата, която той има с по-младата от тях. Вследствие на това той е бил убит чрез удушаване в автомобила си.

„Не говорят често със съседите и живеят в квартала от скоро – така описват хората от блока 33-годишната жена и майка ѝ. По думи на съседи преди няколко дни в групата на блока непозната жена търсила изчезнал мъж.

Автомобилът на мъжа е открит в гора близо до хижа „Алеко“.

„Обвинени са за умишлено умъртвяване. Продължаваме работата. Изключително интензивно. Престои огромен обем от работа да се докаже авторството на престъплението. Заради неуредени отношения между съпруга и съпругата. Става въпрос за влошени взаимоотношения заради родителски права“, коментира главният секретар на МВР Живко Коцев.

Според източници на bTV младата жена работи в община Бургас. Тя е в майчинство с второто си дете, бащинството върху което е част от спора с убития мъж. bTV научи, че за негов баща освен покойния претендирал и бивш депутат. Разследването по случая продължава.

По-късно стана ясно и че по-младата дъщеря е пусната под домашен арест, а майка ѝ остава в ареста.