Жица, брат ми! Megadeth разтърсва София

Megadeth – eдна от основополагащите групи в траш метъла с милиони почитатели по света, идва за концерт на Арена „София”, Столичен Колодрум, съобщават от Fest Team. Той е част от планираното световно Crush The World Tour на бандата и ще се проведе на 15 юни 2024 г.

Билетите за концерта влизат в предварителна продажба за членовете на Megadeth Cyber Army на 9 декември в 11:00 ч. до 11 декември в 11:00 ч. на ticketstation.bg с персоналния код на фен клуба на бандата. Масовата продажба на билети ще започне от понеделник, 11 декември, в 11:00 ч. на цени от 88 до 140 лв.

„Групата, характерна с техническото си майсторство, амбициозните аранжименти, зашеметяващите китарни сола и нихилистични, но – красноречиви текстове се завръща в България след гостуването си през 2020, за да представи последния си албум „The Sick, The Dying… And The Dead!“ и у нас“, пишат от Fest Team.

За него Дейв Мъстейн споделя: „Поставям този албум спокойно някъде между Countdown и Rust In Peace. Музикалността, която започнахме да добавяме към песните на MEGADETH около Countdown to Extinction, доста се усеща и в този запис, но в него все още има много и от агресията на Rust in Peace. Хората сякаш не правят албуми както преди, не правят цялостно произведение на изкуството,“ продължава Мъстейн.

„Но мисля, че метъл общността има нужда да почете себе си и да има нещо, което е уникално за този жанр – което ни отличава и възнаграждава хората в метъл общността за тяхната упорита работа, постоянство и лоялност един към друг.“