Жителите на кв. „Витоша“ пред Атанас Минев: Искаме улици, училище и метро (СНИМКИ)

Улици, училище, детска градина и метро. Това са най-спешните нужди на жителите на кв. „Витоша“, които жителите споделиха с независимия кандидат-кмет на район „Лозенец“ Атанас Минев, предаде репортер на Novinar.bg.

35-годишният мениджър посети квартала, за да научи за проблемите на хората тук от първа ръка. В обиколката участва и кандидатът за кмет на София Ваня Григорова. Двамата с Атанас Минев се убедиха, че „Витоша“, част от иначе елитния „Лозенец“, е потънал в кал и мръсотия след години мърляво управление.

Атанас Минев посрещна Ваня Григорова на срещата в кв. „Витоша“

Настоящия кмет Константин Павлов – Комитата го избрахме с наказателен вот, сега ще го сменим, защото за 4 години не свърши абсолютно нищо. Така и не му видяхме очите, общува с нас през фейсбук, не скриха гнева си дошлите на срещата софиянци.

Нямаме тротоари, нямаме улици, канализация, подаваме жалби до Столична голяма община и…толкоз, никакъв отговор. Готови сме сами да си платим, но да имаме улици, признаха жителите на „Витоша“. Като особено болезнен проблем те откроиха липсата на общинско училище на фона на няколко частни в квартала.

Ваня Григорова и Атанас Минев инспектираха десетки незаконни строежи в квартала

При обиколката на Ваня Григорова и Атанас Минев се видя и защо местните пищят от заливащия ги бетон – презастрояването преди и по време на мандата на Константин Павлов е довело до истински ужас.

Според лозенчани от „Витоша“ бъдещият районен кмет трябва да отстоява една тяхна отколешна мечта, която ще доведе до значително редуциране на адския трафик – свързването на квартала с ринговете на метрото.

Имам нужните хъс и желание да се боря за интересите на район „Лозенец“, защото съм местен и също като вас искам по-добър живот за моето семейство. Като кмет ще мога да разчитам на подкрепа на силно лоби в Столичния общински съвет в лицето на групите на Ваня Григорова, Ивайло Вълчев и Карлос Контрера, така че да отстоявам всяка наша идея за развитието на „Лозенец“, отвърна Атанас Минев.

Ваня Григорова пък се зарече, че като кмет на София ще има за мишена шокиращите неравенства, например между доходите на най-богатите и най-бедните и между затворените добре поддържани комплекси и занемарените и презастроени квартали.