„Живот под пълен контрол“: Кой прекърши крилете на Бритни и в какво я превърна? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Феновете все още се притесняват за Бритни, която продължава да качва странни публикации и да обърква последователите си

Трудно е да се наблюдава Бритни Спиърс. От доста време всички погледи са насочени към нейния Instagram, тъй като тя споделя съдържание, което е, ами, объркващо – или изобщо изтрива профила си периодично.

От прословутия инцидент с бръсненето на главата преди повече от 15 години личният ѝ живот и кариера се движат нагоре-надолу като влакче в увеселителен парк – както е описано подробно в документалния филм „Рамкиране на Бритни“ по 9Now.

Сега, когато Спиърс официално е #освободена от 13-годишната си опека, животът ѝ процъфтява, тя се омъжи за дългогодишния си приятел, отдава се на островни почивки и снима клипове. 
Въпреки че през последната година в живота ѝ имаше много хубави неща, феновете все още се притесняват за Бритни, която продължава да качва странни публикации и да обърква последователите си с неразбираеми и дълги надписи в Instagram.
И така, какво се случва?
2007
В началото на 2007 г. Бритни е заснета да бръсне главата си във фризьорски салон в Лос Анджелис, след като напуска център за рехабилитация на наркозависими. По-късно тя доброволно прекарва известно време в различни лечебни заведения в продължение на няколко месеца.През следващата година пуска албума си Blackout, който получава положителни отзиви и се продава в три милиона бройки по целия свят. Но изпълнението ѝ на „Gimme More“ на наградите на MTV VMA през септември беше критикувано, като мнозина предположиха, че звездата не е толкова психически стабилна, колкото твърди, че е.

2008
През януари 2008 г. на Бритни е наложена мярка 5150: принудителна 72-часова психиатрична оценка. Папараци снимат как я изкарват от дома ѝ в Лос Анджелис на носилка, но тя остава в болницата само два дни.

Няколко седмици по-късно е поставена под друг режим 5150, а докато е в болницата, съдът постановява, че трябва да бъде поставена под временно попечителство, което се държи от баща ѝ Джейми Спиърс.

Какво представлява попечителството? В общи линии настойникът, какъвто е Джейми, контролира всеки аспект от живота ѝ: бизнес, финансов и личен. Ако Бритни иска пари – дори само 5 долара за кафе, тя трябва да получи разрешение. Докато е неин настойник, той има пълен контрол върху избора ѝ на кариера, външния ѝ вид и дори върху романтичния ѝ живот.

Хората, поставени под попечителство, нямат право да гласуват, да шофират, да се женят или да забременяват. Бритни губи и попечителството над двете си деца – Шон и Джейдън, тогава на две и една години.

По-късно през 2008 г. Бритни прави широко рекламирано завръщане в навечерието на албума си Circus, издаден през декември. С публични изпълнения и спечелени награди на MTV Бритни сякаш се завърна от началото на 2000-те години.

Попечителството трябваше да изтече през декември, но съдията го направи постоянно.

Джейми беше назначен за постоянен настойник на делата ѝ, а адвокатът Андрю Уолет – за постоянен сънастойник на имуществото ѝ.

2009


През 2009 г. Бритни обикаля света с турнето си „Цирк“, докато все още е под законния контрол на баща си. Изтекли гласови съобщения с адвоката ѝ разкриват твърдения, че бащата на Бритни използва правото ѝ на посещение на двете ѝ деца като лост, за да я спре да се бори срещу настойничеството в съда.

2010 – 2012


През 2010 и 2011 г. много фенове на Бритни отбелязват, че тя изглежда доста вяла на сцената. Широко разпространено е мнението, макар и никога да не е потвърдено, че тя е била принудена да продължи да пътува и да се изявява, въпреки че не е искала да го прави.

През 2011 г. тя обявява годежа си с Джейсън Трауик, член на мениджърския ѝ екип. Бритни все още е под попечителството на баща си, но по време на годежа им Джейсън става съуправител на личните ѝ дела. Джейми Спиърс все още имаше пълен контрол върху кариерата и финансите на Бритни, но Джейсън можеше да диктува всичко в личния ѝ живот.

Двойката се разделя в края на 2012 г., преди да се ожени. Джейсън подаде оставка като сънастойник и татко Спиърс отново имаше пълен контрол.

2013

Церемония по посрещането на Бритни Спиърс в Planet Hollywood Resort & Casino

Осмият студиен албум на Бритни, Britney Jean, е издаден през декември 2013 г. и е широко критикуван от критиците. Въпреки че тя го нарече една от най-личните си музикални творби, някои фенове се зачудиха дали в някои от записите изобщо звучи нейният глас.

2015


В средата на 2015 г. феновете забелязват, че енергията ѝ е претърпяла доста драстична промяна. Тя изведнъж изглеждаше развълнувана и ободрена, сякаш наистина искаше да бъде там.

Според феновете е преминала от изпълнения с малко енергия, в които просто е отбелязвала хореографията, до безупречна форма и усмивка и удоволствие.

В един момент тя дори носеше бляскав топ с надпис „YOU DON’T OWN ME“ (Ти не ме притежаваш) – ход, в който някои фенове видяха намек към баща ѝ и настойничеството.

2016


През 2016 г. нещата продължиха да се развиват. На наградите на Billboard тя печели престижната награда „Милениум“, след което излиза на сцената, за да изпълни комбинация от предишните си хитове.

Отново изглеждаше щастлива и здрава и имаше сценично присъствие, което липсваше в публичните изяви през последните няколко години.

По-късно през годината тя издава деветия си албум Glory, който е приет много по-позитивно от предишния ѝ албум.

2018


До края на 2017 г. Бритни непрекъснато публикуваше актуализации и видеоклипове от репетициите. Феновете коментираха, че тя е в сравнително добро настроение и изглежда развълнувана за Domination.

2019


В началото на 2019 г. Бритни отлага за неопределено време Domination, като се позовава на лошото здравословно състояние на баща си.

Като казва, че решението „разбива сърцето ѝ“, тя написа:

Преди няколко месеца баща ми беше хоспитализиран и едва не умря. Всички сме му много благодарни, че излезе жив оттам, но все още му предстои дълъг път. Трябваше да взема трудното решение да насоча цялото си внимание и енергия към семейството си в този момент„.

Няколко дни след отмяната на концерта Бритни беше забелязана да шофира в Лос Анджелис. Едно от условията на настойничеството ѝ е, че не може да шофира, и тя не е била виждана зад волана от 2008 г. насам.

След това в продължение на три месеца не е била виждана нито онлайн, нито на живо. През април стана ясно, че тя е била в психиатрично заведение, за което се твърди, че е била настанена против волята си, от своя баща.

Първо, през март бащата на Бритни стана единствен настойник, след като адвокатът Андрю Уолет подаде оставка от сънастойничеството.

През април помощник-юрист, който е работил с Бритни, когато тя е оспорвала настойничеството си, се свързва с подкаста на Бритни. Той твърди, че Бритни е спряла да приема лекарствата си, докато е репетирала за „Domination“, и баща ѝ Джейми е поискал тя да ги върне или ще отмени концерта. Твърди се, че когато тя отказала, той е отменил събитието и я настанил в лечебно заведение.

Започнаха тенденциите #FreeBritney (Свободна Бритни), а собствената ѝ майка Лин Спиърс харесваше коментари, в които се казваше, че Бритни е държана против волята ѝ. Бритни се включи в социалните мрежи, за да изясни твърденията във видеоклип, в който заяви, че слуховете са „излезли извън контрол“. Тя помоли за време, за да се справи с нещата по свой собствен начин.

През май Бритни и семейството й отидоха в съда за годишната преоценка на нейното попечителство.

Тъй като феновете шумно протестираха отвън, държейки знаци „Освободете Бритни„, се твърди, че тя е помолила съдията да „обмисли прекратяването му“. Настойничеството обаче остана в сила.

Малко след това дългогодишният ѝ мениджър заяви пред TMZ, че смята, че тя „никога повече няма да се изяви“.

Лично аз искам тя просто да намери спокойно, щастливо място – каквото и да означава това за нея. Вече не става въпрос за кариера, а за живот„, каза той.

През юни в съдебно дело, заведено в Лос Анджелис, се твърди, че блогър е твърдял невярно, че постановеният от съда настойник е манипулирал Инстаграм на Бритни, за да я направи „скандална“.

В началото на иска се казваше: „Време е конспиративните теории за благополучието на Бритни Спиърс и мафиотското движение #FreeBritney да спрат„.

През септември Бритни и бившият ѝ Кевин Федърлайн, баща на децата ѝ, постигнаха ново споразумение за попечителство, което означаваше, че тя получава 30% (без надзор) попечителство над синовете Шон и Джейдън, тогава на 13 и 12 години, а Кевин – 70%. Според TMZ споразумението е било в сила от август 2018 г., но е било официализирано едва през септември 2019 г.

Часове след като беше съобщена тази новина, стана ясно, че още през август Федърлайн е подал ограничителна заповед от името на синовете си срещу Джейми. Той твърди, че Джейми ги е малтретирал и искането е било удовлетворено.

Малко след новината за споразумението за попечителство и ограничителната заповед Джейми се оттегли временно от поста на настойник на Бритни, позовавайки се на продължаващите здравословни проблеми. На негово място, до 31 януари 2020 г., мениджърът по грижите за Бритни Джоди Монтгомъри е одобрена да изпълнява функциите на настойник. Временно е решено, че Джейми вече няма да бъде настойник на личния живот на Бритни, въпреки че ще запази финансовия си контрол върху нея.

В края на 2019 г. и началото на 2020 г. хората започват да забелязват, че Инстаграмът на Бритни се превръща в странно място. Тя публикуваше много видеоклипове, в които танцува, разхожда се из къщата си и просто позира пред камерата.

Нищо наистина необичайно, но все пак не е това, което може да се очаква от една от най-големите поп звезди в света. Това особено странно коледно видео беше публикувано с надпис „Няма причина някога да излизаш от пътя си, за да правиш злобни коментари и да тормозиш хората„.

Възможно е обаче тя просто да живее живота си на майка и да прави всичко възможно, за да се забавлява. Бритни започна да се среща с настоящия си съпруг Сам Асгари през 2016 г. Двойката се сгоди през септември 2021 г. и се жени на 9 юни 2022 г.

В началото на 2020 г.

През януари Бритни разказа в Instagram Story колко важна е свободата за нея.

Приблизително по това време тя отново отправя молба към съда за отмяна на настойничеството ѝ и пълното изслушване е насрочено за април 2020 г.

През март източник разкрива пред Us Weekly, че тя отказва да прави повече музика в знак на протест срещу настойничеството си. „Това е най-дългата пауза между албумните цикли в кариерата ѝ – наближават четири години от издаването на Glory – и тя е напълно доволна от това„, каза източникът.

В началото на март синът ѝ Джейдън избухна в гигантска тирада в Instagram Live, където нарече дядо си Джейми „дъртак“ и коментира, че Бритни вероятно никога повече няма да направи нова музика.

Когато един последовател го попита дали Бритни е под контрола на Джейми, той отговори: „Не знам“. Но когато някой друг написа „помогни на твоята майка да се освободи“, той отговори: „Точно това се опитвам да направя„.

На 3 май Us Weekly потвърди, че Бритни ще остане под опека до края на август.

Според съдебни документи, получени от изданието, съдия е издал заповед, с която позволява на временния настойник Джоди Монтгомъри да остане на поста си до 22 август 2020 г.

Удължаването на срока е направено поради затварянето на съдебните сгради на фона на пандемията от коронавирус.

Певицата също така се надяваше да създаде семейство със Сам Асгари миналата година. Us Weekly се позовава на източник, според който Бритни е казала на съдебен служител, че е искала да има дете от приятеля си и че бащата на певицата, Джейми Спиърс, е бил против тази идея.

Средата на 2020 г.

Като се има предвид, че САЩ бяха в блокировка заради Ковид-19, в лагера на Бритни се случваха много неща онлайн. През май феновете ѝ започнаха движение в социалните мрежи за стрийминг и закупуване на албума ѝ от 2016 г. Glory, който впоследствие достигна първо място в класацията на iTunes, въпреки че беше на четири години.

Като благодарност към феновете звукозаписната ѝ компания пусна алтернативна снимка на корицата на албума. Очевидно точно преди излизането на албума през 2016 г. те са променили изображението на обложката. Феновете предположиха, че това е станало, защото на него е изобразена с вериги и може да се правят връзки с нейната опека. Обложката на Glory, която беше пусната през 2016 г., е нискокачествен скрийншот от видеоклип, така че феновете бяха доста доволни от новата.

Малко след това Бритни пуска песента „Mood Ring“ във всички платформи за стрийминг. Преди това това беше бонус песента Glory, налична само в японското издание на компактдиска. Феновете наистина нямат представа защо тя го е направила, но са влюбени в него.

По време на изолацията Бритни наистина се опря на Instagram и TikTok, като засне куп видеоклипове в дома си. Те със сигурност са странни и много хора нямат представа какво прави тя.

Тъй като TikTok е наводнен от хора от поколението Z, които всъщност не познават пълната история на Бритни, тя е донякъде осмивана в секцията за коментари. Това също така отново предизвика разговор за състоянието на психичното ѝ здраве в момента.

През юли Бритни отговори на хората, които се подиграваха с танците ѝ – включително на Тимбаланд, музикант, с когото е работила в миналото.

Никога не съм твърдяла, че съм най-добрата танцьорка. Танцувам просто защото това изпълва сърцето ми с радост„, написа тя.

Бритни също така започна да добавя към надписите датите, на които е заснела видеоклиповете си, защото смяташе, че папараците редактират снимките ѝ, за да изглеждат така, сякаш е напълняла по време на карантината.

От правна гледна точка напредъкът по делото за настойничество на Бритни е малък. През юли майка ѝ Лин Спиърс поиска да има известно участие във финансите на дъщеря си. Тя настояваше финансовите въпроси на Бритни да бъдат контролирани от финансова институция, която е трета страна.

Междувременно в началото на юли един фен започна петиция в Change.org, наречена „Бритни Спиърс: право на собствен адвокат„.

Същия месец братът на Бритни, Брайън Спиърс, разкрива, че сестра му е „разочарована“ от попечителството си и иска да се оттегли.

В рядко срещано интервю бащата на Бритни, Джейми, разкрива, че вече му е омръзнало от движението #FreeBritney.

Говорейки пред Page Six, Джейми нарече „шега“ опитите да се види краят на 12-годишното й юридическо попечителство, като заяви, че протестиращите не знаят нищо за това, което се случва зад затворените врати.

Всички тези привърженици на конспиративните теории не знаят нищо. Светът няма никаква представа„, каза той пред изданието.

Сестрата на Бритни – Джейми Лин, споделя подобни чувства като баща си. Ланс Бас разкри, че тя му е казала, че не се притеснява за Бритни и нейното психично здраве.

На 19 август Бритни заяви пред съда, че иска да отстрани баща си като неин единствен настойник, но няма нищо против настойничеството да остане в сила.

Февруари 2021 г.

На 5 февруари излиза документален филм, продуциран от The New York Times, за движението #FreeBritney. Въпреки че опитите да се свържат с Бритни Спиърс за интервю са неуспешни, бившата ѝ асистентка и представители на медиите са интервюирани за документалния филм, озаглавен Framing Britney Spears. Родителите на певицата, братята и сестрите ѝ и бившият ѝ съпруг Кевин Федърлайн отказаха да участват.

Ноември 2021 г.

Бритни обвинява майка си Лин, че е наложила идеята за попечителство на баща ѝ Джейми.

В изтрит вече пост в Instagram поп звездата обвинява Лин, че именно тя е дала на баща ѝ „идеята“ за настойничество преди 13 години.

Бритни започна поста си, като сподели цитат, който гласеше: „Най-опасното животно на света е мълчалива усмихната жена„. Но именно в придружаващия го надпис Бритни изказа мнението си, обвинявайки Лин, че е подхвърлила семето на настойничеството в съзнанието на баща ѝ след нейния срив през 2008 г.

На 1 ноември, часове след публикацията на Бритни, Джейми подава молба за „незабавно прекратяване“ на попечителството над дъщеря си, тъй като „няма интерес“ да бъде повече начело.

12 ноември 2021 г.

Бритни Спиърс печели шумно отразената си съдебна битка, за да премахне 13-годишното попечителство, което тя нарече „злоупотреба“ по време на изслушването си през юни.

Съдия Бренда Пени произнася решението, като казва: „Считано от днес, настойничеството върху личността и имуществото на Бритни Джийн Спиърс се прекратява“.

Развълнуваната Спиърс публикува серия от публикации в социалните мрежи, в някои от които благодари на поддръжниците си.

27 януари 2023 г

В края на януари скандалът удари Спиърс отново, когато „загрижени“ фенове решиха да извикат полиция в дома й, след като тя деактивира акаунта си в Instagram и промени името си в профила си на „River Red„.

15 май 2023 г

Излиза неразрешен документален филм за Спиърс и нейния живот, озаглавен TMZ Investigates: Britney Spears: The Price of Freedom.

Няколко дни по-късно Бритни изрази гнева си от филма. „Тези мъже, за които нямам представа кои са, говорят за мен така, сякаш имат право да го правят!!!

7 юни 2023 г

В публикация в Instagram, която беше изтрита малко след публикуването, Спиърс твърди, че е „напуснала бизнеса“.

Тя сподели ретроспективно видео, на което танцува на Get Naked (I Got a Plan) от 2007 г., добавяйки, че това е любимата й песен в нейни каталог.

11 юни 2023 г

Спиърс трябваше да се върне в Instagram, за да спре слуховете, след като в Daily Mail беше публикуван доклад, в който се твърди, че бившият й съпруг Кевън Федърлайн и синът й Престън са обезпокоени от нейната „употреба на наркотици“.

Звездата написа дълго изявление до своите 40+ милиона последователи. „Фактът, че хората твърдят неща, които не са верни, е толкова тъжен“, написа Спиърс.