ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 15-годишната Натали има нужда от спешна операция, за да живее

15-годишната Натали, диагностицирана с рядка форма на болестта на Хиршпрунг, се моли за своето спасение. Екип от хирурзи в Истанбул е готов да поеме случая на българчето. Необходимата сума от 45 000 евро обаче не може да се осигури от майка ѝ, която е самотен родител и се грижи денонощно за дъщеря си. Зов за помощ е публикуван в интернет страницата на Община Бургас.

 

Болестта на Хиршпрунг е заболяване, при което липсват определени нервни клетки в червата, отговарящи за нормалното функциониране на перисталтика. Късното откриване на болестта е довело до развитие на възпалително дегенеративно заболяване на дебелото черво и до токсичен мегаколон. То представлява животозастрашаващо усложнение на болестта. Момиченцето е в тежко състояние. На практика детето вече не може да се храни нормално, а отделителна му система в момента е в тотална дисфункция. Водещи хирурзи у нас и в чужбина препоръчват неотложно хирургично лечение, се казва в зова за помощ. Всеки ден е от значение за живота на детето. За да продължи да живее Нати, е необходимо да бъде премахнато възпаленото дебело черво.

Момичето е оперирано в България, но се влошава. Надежда дават хирурзите в Турция. Майката отчаяно се опитва да събере сумата, необходима за животоспасяващата операция, планирана в истанбулската болница.

 

Всеки, който желае да подаде ръка на детето и да помогне за спасяване на живота на Натали, може да дари в Пощенска банка по дарителска сметка:

IBAN BG28BPBI81704062290501.

Титуляр: Калояна Канариева.

Основание – за лечението на Натали. ;