Зов за помощ: Млад мъж с рядко заболяване се нуждае от средства за лечение

Той има нужда от скъпа терапия в чужбина, за да живее

Състоянието на млад мъж с тежко заболяване се влошава с всеки следващ ден без назначено конкретно лечение. На 18 декември Иво Събчев Димитров беше приет в УМБАЛ „Сърце и мозък“ в град Плевен, където след направено контролно ЯМР на главата, е открито ново образувание (по-голямо от първото) и лекарите преценяват, че трябва отново да се направи мозъчна операция, за да се отстрани.

След това трябва да се изпрати за патологичен анализ, с надеждата този път той да даде основание за поставяне на точна диагноза и назначаване на необходимото лечение.

Операцията е направена на 21 декември. След повече от година лутане, безброй много изследвания и две мозъчни операции, вече има категорична диагноза, потвърдена от патологичния доклад. За огромно съжаление става дума за „Първичен неходжкинов лимфом на ЦНС, едроклетъчен В тип“.

Диагнозата е рядка и тежка и налага прилагането на силна химиотерапия и локална терапия на окото.

Роднините на мъжа вече са се свързали с няколко болници в Турция и офертите, които получават са за химиотерапия, последвана от трансплантация на стволови клетки, като през целия период Иво трябва да е в болнично заведение, където да се следи състоянието му, без възможност да излиза.

Офертите за допълнителни изследвания, химиотерапията, трансплантацията на стволови клетки и болничния престой са около 250 000 лева, които за съжаление близките нямат.

Те се обръщат с молба за подкрепа в този труден момент.

Състоянието на Иво се влошава все повече, поради факта, че вече година стои без никакво лечение, но той продължава да се държи и да се бори всеки ден, казаха роднините на мъжа.

Ако искате да помогнете може да го направите ТУК:

Подкрепете Иво с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по Iban сметка:

https://pavelandreev.bg/…/da-pomognem-na-ivo-v-borbata…

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG74BUIN95611000706952

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Иво Събчев Димитров

Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.

Включете се в онлайн базара на платформата

https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/

Разгледайте и Фонда за лечение на деца в чужбина

https://pavelandreev.bg/subscription