Зверската катастрофа в Пловдив: Стана ясно карал ли е пиян шофьорът

Няма алкохол в кръвта на 21-годишния шофьор на мощния джип, който предизвика катастрофа в Пловдив. Това е установила химическата експертиза, съобщиха от прокуратурата в града.

Все още не е готова другата химическа експертиза, която да покаже дали той е шофирал под въздействие на наркотични вещества.

От прокуратурата отказаха да уточнят дали сред иззетите доказателства от джипа има и бутилки с райски газ, следи от каквито е имало на мястото на инцидента.

 

Техническата експертиза също не е готова. От нея трябва да стане ясно с каква скорост е шофирал младежът.

 

Камерите на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ към община Пловдив са заснели движението на автомобила, съобщи вчера Георги Стоилов, шеф на фирмата. Те отчитат скорост над 150 км/ч.

Тежкият инцидент стана рано в понеделник около 3:30 ч. Мощният джип се вряза с висока скорост в дървета. На място загинаха 21-годишният шофьор и 20-годишната му спътница на предната седалка.

 

Приятелите им – момче и момиче на 22 години, които са се возили отзад, са в болница. По-тежко е състоянието на момичето. В болница за лечение остава и пожарникарят, който пострада след като дървото, ударено от джипа при челния удар, часове по-късно падна и го затисна.

Според изчисления на експертите от общинската фирма колата се е движила с изключително висока скорост – над 150 км в час. Записите са предадени на полицията.

Експертите предполагат, че в момента на удара сблъсъкът е бил със 180 км/ч, а според автомобилен пилот – дори 200 км/ч.

 

Загиналия шофьор е син на служител на КАТ. Джипът, който е шофирал, е собственост на софийска фирма. Младежът има 16 нарушения на Закона за движението по пътищата за три години, откакто има шофьорска книжка. Според полицията водачът не е бил рисков и няма сериозни нарушения.